רבים סבורים שגרנולה הינה מאכל "בריא", המון מוצרי גרנולה ומתכונים קיימים…
אך האמת היא שגרנולה יכולה להיות גם מאכל מזיק אם לא עושים אותה נכון.
במקרה שיש גרעינים ואגוזים אפויים עם הגרנולה,
אנחנו נקבל שומנים שהיו חיוניים והפכו בשל האפייה למחומצנים ומזיקים לבריאות.
במתכונים שונים יש תוספת של סילאן/ דבש/ סוכר/ תליפי סוכר, זאת אומרת דרכי המתקה שונות.
כך מבלי להרגיש אפשר לקבל בצריכת גרנולה, כמות נכבדת של סוכר מוסווה/ תחליפי סוכר.
לכן אני מציעה פה את "גרנולת הרווקים"
1. דקותיים של הכנה וישר לאפייה
2. ללא שומנים וסוכרים מיותרים
את ההמתקה הנוספת אם רוצים ואת האגוזים והגרעינים,
מוסיפים בזמן אכילת הגרנולה עם היוגורט או בכל דרך אחרת רצויה.
מתכון "גרנולת הרווקים"
מצרכים:
שקית של 500 גר שיבול שועל גסה
שבבי קוקוס
3 שקיות של 100% רסק פרי אורגני
או 6 תפוחים טחונים בבלנדר/ מעבד מזון
נייר אפיה, תבנית
אופן ההכנה:
לחמם תנור לחום בינוני
לפרוס את נייר האפיה מעל התבנית ולפזר מעליו את שקית השיבולתת שועל,
לפזר מעל קוקוס ע"פ הטעם והרצון
לשפוך את רסק הפרי ולערבב את הרסק עם השיבולת שועל כך שיספג בכל כמות השיבולת שועל שעל הנייר אפיה.
להכניס לתנור, מידי פעם ניתן לערבב, עד שהשיבולת שועל יבשה (לא קיימת רטיבות).
לאחסן בצנצנת סגורה
בהגשה מומלץ להוסיף גרעיני דלעת ואגוזי מלך ואם יש רצון להמתקה נוספת ניתן להוסיף מעט סילאן 100% תמרים או סירופ מייפל טבעי.
לבריאות:)