טיפים מעשירים גם לחג שבועות, ומתכונים מחייכים:)

הגרנולה ידידתינו הטובה גם בחג שבועות

כיום כשיש בילבול בין טבעונות, מוצרי חלב (כן או לא), מאכלים מן החי (כן או לא)…

הגרנולה מאחדת בין כולם גם בחג השבועות.

אבל מה שרבים אינם יודעים שבהעדר ידע תזונתי נכון , גרנולה יכולה לגרום נזקים בריאותיים במקום תועלת בריאותית. תלוי באופן ההכנה והמרכיבים.

את הגרנולה ניתן לשלב בתפריט כארוחת ביניים, עם יוגורט מן החי, יוגורט מן הצומח (יוגורט קשיו לדוגמא), או ללא כל רטיבות ותוספת.

הגרנולה שאני מגישה לכם פה, בסיסה הוא הדגן- שיבולת שועל. בין יתרונותיו וכחלק מתפריט מותאם הינו יעיל לאיזון כולסטרול, איזון מערכת עצבים (הפרעות קשב וריכוז…), ובמבנה שלו אינו מכיל גלוטן (מרכיב שאינו חיוני לאדם).

בסיס הגרנולה יכול להיות גם עם דגנים אחרים, למשל הכוסמת. לכל מזון היתרונות והחסרונות שלו. לכן חשוב הגיוון.

טעויות נפוצות בהכנת הגרנולה או זו הקנויה, שרבים אינם מודעים:

  • ריבוי סוכרים מוסווים (דבש/ סילאן/ מייפל/ סוכר/ אגבה) בזמן הכנתה.
  • אפיית תערובת הגרנולה ביחד עם אגוזים גורמת לקבלת שומנים מחומצנים ומזיקים.למשפחת האגוזים יתרונות רבים אך במצבם הקלוי- היתרונות הופכים לחסרונות.

בגרנולה שאני מגישה לכם כעת, אין תוספת של סוכרים למינהם (רק כתוספת פרי), תמיד ניתן להוסיף המתקה בזמן אכילתה ע”פ הצורך, אך במודעות ולא בצורה מוסוות ולא מודעת.

וכן את האגוזים מוסיפים לאחר האפייה.

גרנולה

אופן ההכנה החומרים
להמיס על האש את החמאה/ שמן קוקוס  

25 גרם חמאה/ 3 כפות שמן קוקוס

☼ֹ———————————————————————–☼

לטחון למרקם של רסק במעבד מזון/ בלנדר 4 תפוחים+ 1 כפית קינמון

☼ֹ———————————————————————–☼

לערבב בקערה את החומרים

ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-1700

למשך 15- 20 דקות.

מדי פעם יש צורך לערבב את התערובת תוך כדי האפייה.

עד שהתערובת מתייבשת.

(כל עוד יש רטיבות הגרנולה אינה יכולה להשאר לאורך זמן)

500 גר’  שבולת שועל

½ -1 כוס שבבי קוקוס

רסק התפוחים שהתקבל

החמאה/ שמן קוקוס מומסים

 

☼ֹ————————————————————————☼

להוציא מהתנור ולהוסיף את החומרים ולערבבם יחד

את האגוזי מלך והשקדים מומלץ להכניס לשקית ניילון

ולדפוק עם פטיש מטבח על מנת שיתקבלו שברים.

ניתן להוסיף לתערובת:

2 כוס צימוקים

1/2 כוס חמוציות

4-5 תמרים מגולענים קצוצים

1 כוס אגוזי מלך לא קלויים

1 כוס שקדים לא קלויים

☼ֹ————————————————————————☼

לאחסן בכלי סגור היטב ובמקרר לשמירת הטריות והערכים התזונתיים הקיימים

☼ֹ————————————————————————☼

מאפינס פרג, סובין שיבולת שועל

אופן ההכנה החומרים
לחמם תנור ל-2000C

☼ֹ————————————————————————☼

    לטחון בבלנדר

 

3/4  כוס פרג

1.5 כוס מים/ חלב/ חלב שקדים/
(ניתן לערבב מים+ חלב)

0.5 כוס שמן קוקוס

☼ֹ————————————————————————☼

        לערבב את כל המרכיבים

 

2.5  כוסות סובין שיבולת שועל

1 שקית אבקת אפיה

0.5 שבבי קוקוס

6 כפות סירופ מייפל טהור

2 ביצים

☼ֹ————————————————————————☼

לצקת מהתערובת לתבניות מאפינס
לאפות למשך 15-17 דקות (לבדוק עם קיסם, המאפינס צריכים להיות מעט לחים אך לא רטובים)

☼ֹ————————————————————————☼

מיץ ירוק עם פרי

זו דרך נפלאה להעניק לגוף מרכיבים חיוניים רבים, להגביר תהליכי ניקוי וריפוי, בזמן קצר ללא מאמץ גדול של מערכת העיכול, וזאת בשל היעדר הסיבים התזונתיים.

אך כידוע לכל מזון יתרון וחיסרון. העדר סיבים תזונתיים במיץ, גורם להעלאת האינדקס הגליקמי (מידת עלייך הסוכר בדם) ולכן חשוב שהמיץ יהיה מורכב בתוכו גם מעלים ירוקים (הירוקים מורידים את האינדקס הגליקמי בין יתרונותיהם).

וכמו כן בארוחת הביניים/ ארוחת הבוקר כששותים את המיץ לצרף ליד כ-8 אגוזי מלך/ שקדים לא קלויים.

מיץ ירוק מרענן

אופן ההכנה

 

החומרים

 

 

לסחוט במסחטת מיצים ניתן לסנן

 

4 מלפפונים

8-10 עלי חסה

4-6 עלי מנגולד

2-3 מקלות סלריי

1 לימון שלם

2 תפוחי עץ (מתוק)

 

לשיתוף: