עוגיות גלגול ללא גלוטן

עוגיות מקמח טף מגולגלות,
ממולאות בשקדיה ודבש,
נקרא להן ״עוגיות גלגול״,
טעימות wow….😍😋
אופן ההכנה שלהן,
כמובן בהגדרה- פשוט!

״עוגיות גלגול״ במושגי ״תודעה מזינה״
נקראות ״מתוק פחות מזיק״
למה שאקרא לעוגיות מקמח טף ללא גלוטן, יותר חלבון, ברזל…
עם טחינת שקדים שמעשירה בסידן…
״מתוק פחות מזיק״?
בשמחה אפנה אתכם ל״מילון מושגים״ שנמצא בהיילייטס שבדף האינסטגרם,

שם ״תטעמו״ מהמושגים המוכרים בשיטת ״תודעה מזינה״ ותרוויחו עוד מודעות וידע.
****************
מתכון:

לבצק:

½1 כוסות קמח טף בהיר

3 כפות סוכר (דמררה, אך אפשר גם לבן או קנים)

100 גרם חמאה

קורט מלח

2 ביצים

למילוי:

3–4 ממרח שקדים ("שקדייה", או של חברה אחרת)

2 כפות דבש

לעבד את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון עד שנוצרת עיסה במרקם נוח לעבודה.

בעזרת מערוך לרדד את הבצק על נייר אפייה לעלה דק.

לחתוך לשתי רצועות ברוחב של כ־15 סנטימטרים כל אחת.

למרוח על כל רצועה מחצית מממרח השקדים ומעליו מחצית מהדבש.

לגלגל לרולדה ובעזרת סכין לסמן חתכים כל שני סנטימטרים.

להניח את הרולדות בתבנית עם נייר האפייה ולאפות כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, עד שהבצק מתקשה.

לפרק את הרולדות לעוגיות.


לחיי החיוניות:)

לשיתוף: