ההתייחסות לתזונה היא, כל מה שמזין אתנו, זאת אומרת זקוקים לו לקיום חיים מאוזנים בנפש ובגוף.
התזונה היא לא רק המזון שאנו אוכלים, אלא גם מחשבות שאנו חושבים ואף צלילים ששומעים, כל אלו מזינים אותנו בדרך כזו או אחרת.
הגוף הוא כמפעל עצום שאינו יוצא להפסקות, לא לחופשות וגם לא לפנסיה. מפעל חכם מאין כמותו שעובד כל עוד הוא מצליח לייצר חיים, זאת אומרת גוף הינו מפעל חיים.
בכדי לייצר את החיים ישנם מנגנונים רבים במפעל שמייצרים חומרים שונים המקיימים אותנו,
אך כמה מהחומרים המפעל אינו יודע לייצר וצריך לקבלם כחומרי גלם. ולכן נוצרה גם מערכת העיכול, שתפקידיה בן השאר לספק חומרים חיוניים כמו: ויטמינים, מינרלים, חומצות שומן (שומנים), חומצות אמינו (חלבון) וכל זאת מגיע אלינו בנוסף לפחמימות דרך המזון שאנו אוכלים.
העולם המודרני
ההתנהלות בעולם המודרני וב"תזונת השפע" יוצרת שיבושים רבים במפעל החיים (הגוף), הוא מקבל הרבה מאוד רעלים, מעט מידי חומרים חיוניים ליצירת החיים, ונוצרת חמצת בגוף שמשבשת את התפקוד. תופעות כמו עייפות, כאבי ראש,השמנה, בעיות במערכת העיכול, אלרגיות, מחלות שונות מתחילים ללוות אותנו בחיים, לשבש אותם ולהקשות עלינו.
גוף האדם הינו חלק מהטבע, מושפע מתנאים סביבתיים ונסיבתיים. חומרי הגלם, החיוניים לתפקודו נמצאים בטבע. ולכן חשוב לזכור ש"כל עיבוד מאבד", עיבוד המזון הוא מבישול ועד למזון תעשייתי,
מה אובד?
חלק נכבד מהויטמינים, חומצות השומן, אינזימים, מרכיבים חשובים במזון שהגוף זקוק לתפקוד תקין, זאת אומרת ליצירת חיים.
אז מה לעשות?
האם לאחר שנוצרות מחלות, השמנה, סבל גדול מאוחר מידי לעזור לשקם ע"י תזונה?
לא, אף פעם לא מאוחר מידי. התהליך יהיה כנראה איטי יותר ומוגבל יותר. אבל בכל שלב ובכל מצב חשוב לעזור למפעל החיים שלנו (הגוף) לחיות ולהתקיים כדי שיוכל לייצר את התוצר של המפעל והם החיים!!!
מומלץ לפתח מודעות, ידע והרגלים נכונים המשלבים את מה שמציע העולם המודרני עם "תזונת השפע" ביחד עם מזונות טריים ומלאי חיים שיתנו למפעל את היכולת לייצר חיים ולפנות את הרעלים.
ממליצה לכם לבחור לפרש את הקושי בשינוי כקושי שמאפשר, שמונע ומרפא אותנו לעומת קושי בקיים שפוגע לנו באיכות חיינו. כי אפשר אחרת… ומגיע לנו!