מדוע חשוב לשנות סיסמה? ולא רק לאבטחת חשבון הבנק שלנו

"החלף סיסמא" , מחשב מסלול מחדש", "עדכון הגדרות"…
משפטים כאלו ודומים להם מלווים אותנו ביומיום בעולם הטכנולוגי שעוטף אותנו.
אנחנו מצייתים- משנים סיסמא , מעדכנים הגדרות.

כי אחרת הטכנולוגיה תנטרל אותנו ולא נוכל להיכנס ולהשתמש בכלים שמשרתים אותנו.
עולם הטכנולוגיה מתוחכם מאוד, אך מערכות הגוף- נפש שלנו מתוחכמות אף יותר.
הגדרות כאלו ואחרות מלוות אותנו על עצמינו לעיתים כל החיים,
הן כ"כ מוגדרות ולרוב לא מודעות. אנחנו פועלים באופן סיסטמתי בדרך הפוכה מההגדרה, אבל בגלל קיומה אצלנו בתת מודע, הגוף/ הנפש חוזרים ומוכיחים אותה.
דוגמא שכיחה להגדרה: "אני שמנה" או " יש לי כמה ק"ג עודפים",
כל עוד ההגדרה קיימת בתוכנו, במחשבותינו, בתת מודע. גם אם נרד במשקל,
המשקל יעלה בחזרה או לחילופין נמשיך להרגיש עם כמה ק"ג עודפים, כיוון שלא שינינו הגדרה, לא שחררנו מעצמינו הגדרה שאינה משרתת אותנו ואף באה כנגדינו.

דוגמא להגדרות נוספות: "אני לא מתמיד/ה", " אני לא מצליח/ה", "מגיל צעיר אני סובל/ת מעצירות", "יש לי בגנטיקה סרטן/ סוכרת/ כולסטרול/ השמנה…", "אני מנשנש/ת"…
הדוגמאות עוד רבות ואף עמוקות הרבה יותר ומתחברות למחלות, למצבים נפשיים ועוד.
דוגמא מהעולם החיצוני יותר – המשקל. למשל, כשאני מגדיר את עצמי כבעל עודף משקל וכמי ש"אין לי זמן לעצמי", השילוב של ההגדרות מאפשר לי דרך העודף משקל לתת לי זמן לעצמי וללכת למשל לקבוצות דיאטה, להשקיע כסף סביב עודף המשקל, החיים ותשומת הלב מתנהלים סביב שתי הגדרות אלו של "אני בעודף משקל" ו"אין לי זמן לעצמי".
החיבור בין הגדרות אלו מאפשר לתת לעצמי תשומת לב באופן שלילי כמובן, כי רק כשאני משמין אני יכול לתת לעצמי תשומת לב.

אלו גורמים נוספים מהווים מכשול בשינוי הגדרות שאינן לטובתנו?
• חוסר מודעות והתייחסות ל"ילד" שבתוכנו, שהינו חלק מאיתנו וזקוק לתשומת לב. אינו גדל ומשתנה ככל שאנחנו מתבגרים, הוא תמיד שם זקוק לאמפטיה ותשומת לב. האם אנחנו נותנים לו (לעצמינו) את תשומת הלב הראויה? כנראה שלא כ"כ, לכן לעיתים ההגדרות שקיימות בנו, נותנות תשומת לב לאותו ילד שבתוכנו, אך לא בכיוון החיובי והמקדם אלא ההיפך.
• המזון שאנחנו בוחרים לאכול: להגדרות שהמזון צובר אצלנו עם השנים יש השפעה מכריעה, במיוחד אם אנחנו לא מודעים ומתעקשים להשאיר את ההגדרה לאותו דבר מזון ולא בודקים האם ההגדרה השתנתה/לטובתינו/ פוגעת בנו/ לא רלוונטית כבר… דוגמאות: "טעים", "לא טעים", "מפנק", "עונש", "אוכל דיאטה", "בריא".

הרגלי אכילה- המתפתחים בחיינו ומתקיימים, ללא מודעות ותחושה מה באמת נכון לנו כעת. הרגלים שנקנו מתוך נתונים חיצוניים, שמועות, פירסומים, כמו כן אכילה ע"פ הנחיות כלליות של דיאטה שמקציבה לנו כמויות, גרמים, קלוריות, מכילה חומרים ממכרים שקיימים במזונות כמו "דייאט", "ללא סוכר", סוכרים, גלוטן, קופאין..
נתונים שמרחיקים אותנו מלהרגיש מה נכון לנו לכל אחד מאיתנו, מעצם היותנו שילוב של גוף נפש אחד ויחיד.
• רווח, מה אני מרוויח מההגדרה שקיימת בי? ככל שאני חוקרת ועם שנות ניסיון העבודה בקליניקה ובקבוצות, אני מגלה שאנחנו פועלים, חושבים, בוחרים, מתוך רווח כלשהו שיש לנו מאותה פעולה, מחשבה, בחירה. קטן והזוי ככל שיהיה.
לעיתים הרווח כ"כ סמוי ואף נראה מנוגד אבל אם נעמיק קצת נגלה שהוא קיים.
הרווח שיש לנו מנתונים שאינם טובים לנו כמו השמנה, מחלות, מצב כרוני אחר כלשהו. יכול להשתחרר ולא להיות יותר, ככל שנגלה ונפעל בשינוי ההגדרה.

משפטים שמוכרים לנו מעולם הטכנולוגיה: " שנה סיסמא", " מחשב מסלול מחדש",
"עדכן הגדרות"…
בעבודה של תזונה ותודעה אנחנו פותחים פתח בגדר שבהגדרה הישנה והלא נחוצה לנו יותר, ומגדירים מחדש, "מגדרים בית חדש" שנכון לנו יותר כיום, רצוי לנו יותר ומתאים למטרות שלנו ולא מנוגד להם.
כשאנחנו פועלים למען המטרות שלנו ומשחררים את כל מה שמיותר לנו ואין לנו צורך בו יותר, כמו- השמנה, מחלות, עייפות… אנחנו יכולים לגלות שלמעשה ההגדרות יכולות להשתנות בקלות ובכל זמן, כי אנחנו לומדים לחשב מסלול מחדש, ומבינים שההגדרה הינה זמנית ולשם ביטחון המערכת יש לשנות הגדרות לעיתים תכופות.

לסיכום: הגדרות, רווח, הרגלים, תזונה. הם נתונים שקיימים בנו אך לא תמיד לטובתנו.
שינוי הגדרות, שחרור הרווח הסמוי, במצב שאינו מטיב עימנו ותרגול הרגלים שנכונים למטרות שלנו. הם חלק ממשולש שמהווה, תהליך של ניצחון והגשמת מטרות של בריאות ומשקל. משולש ה-ת.ת.ת.- תזונה, תודעה, תנועה.

לשיתוף: