מתכונים וטיפים לפסח

רגע לפני המתכונים, חשוב לי להדגיש ולתזכר ש:

בהרבה בתים המילה “ניקיון פסח” מעלה קונוטציה של קושי ולחץ. כמו בבית, כך גם בגוף, ככל שנשמור על מצב מאוזן של סדר וניקיון לא נצטרך לעשות תהפוכות למינהן בכדי לנקות ולסדר בבוא העת.
כדאי לנצל את האביב, אשר עומד בפתח ולהחליט לערוך סדר וניקיון גם בגופנו, במובן הטוב והפורח של המילה. להכניס את הגוף למצב של שגרת “ניקיון” בריאה ומחזקת.
על קצה המזלג, כמה תזכורות כיצד ניתן לשלב בתפריט היומי מרכיבים התורמים לניקוי רעלים:

טיפ 1 – הוסיפו פעמיים ביום לארוחה נבטים ונבטוטים- ככל שנספק לגופינו בתזונה אנזימי מזון שנמצאים בנבטים חיים ובירקות, כך יוכל גופינו לייצר יותר אנזימים מטבוליים שבין היתר גם פועלים בניקוי רעלים.

טיפ 2 –  תנו לירוק לשלוט בצלחתכם – הצבע הירוק הינו הכלורופיל שמצד אחד מעשיר את הדם ומצד שני פועל בניקוי רעלים.

טיפ  3 – הוסיפו סיבים תזונתיים (לא סיבים מעובדים)– סיבים תזונתיים שקיימים בדגנים מלאים, קטניות, ירקות, פירות, וגרעינים הינם כמו “מטאטא” של הגוף ובין היתר גם מנקים רעלים.

טיפ 4 – לשתות מים (2 ליטר)– מים כמובן, עוזרים לפעילות זורמת והתנקות גם דרך מערכת השתן.

טיפ 5 – המעיטו בסוכרים ובמוצרים תעשייתיים שמכילים חומרים משמרים ותוספים שמצטברים כרעלים במקומות לא רצויים בגוף.

טיפ 6- תבדקו כיצה מיץ לימון, מלימון אחד סחוט טרי, כדבר ראשון על הבוקר משפיע עליכם:)

ללימון יתרונות רבים, בין היתר גם תורם לניקוי אך לא לכל אחד מתאים. יש לנסות.

ועכשיו שלושה מתכונים לפסח:

עוגת בננות ללא תוספת סוכר

אופן ההכנה החומרים
לערבל במיקסר או בלנדר את הבננות יחד

עם התמרים ליצירת עיסה

3  בננות בשלות
8  תמרים מזן מג’הול מגולענים

☼ֹ————————————————————————☼

לערבב את העיסה עם שאר הרכיבים

לצקת את הבלילה לתבנית

 

4-6 ביצים

3  כפות טחינה גולמית/ שקדייה
מיץ מ1/2 לימון
2  כפיות קינמון
0.5  כוס קמח קוקוס
כפית סודה לשתייה

☼ֹ————————————————————————☼

לאפות בחום °180 מעלות בערך 45 דקות

☼ֹ————————————————————————☼

מתוק בשלוש שכבות

אופן ההכנה החומרים
להכניס הכל ביחד למעבד מזון לגרוס גס שיכבה ראשונה:
1 תפוח חמוץ
4 תמרים
קינמון (פחות מכפית)1 כף מיץ לימון
1 כוס אגוזי מלך
1 כף מייפל טהורגרידת תפוז אם רוצים

☼ֹ————————————————————————☼

לערבב ביחד ניתן גם בבלנדר (להוסיף מעט מים) שיכבה שנייה:

1/2 כוס חמאת שקדים

2 כפות אבקת קקאו

3 כפות דבש

☼ֹ————————————————————————☼

לערבב ביחד בעזרת בלנדר/ מעבד מזון שיכבה שלישית:

3 בננות

3 כפות מייפל
6 כפות טחינה

☼ֹ————————————————————————☼

לסדר את השכבות בגביעים או בכלי מלבני, ניתן לפזר קוקוס מעל

☼ֹ————————————————————————☼

פטריות ממולאות

אופן ההכנה החומרים
מנקים מחול את הפטריות

מורידים את הרגליים ומסדרים במגש

2 חבילות שמפיניון

 

☼ֹ————————————————————————☼

טוחנים במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים

מטבלים

רגלי הפטריות

1-2 כפות חמאת קוקוס

6-8 עלי בזיליקום

7-8 גבעולי כוסברה

3/4 כוס שקדים

3/4 כוס אגוזי מלך

תבלינים:

מלח

פלפל שחור גרוס

קארי

כורכום

☼ֹ————————————————————————☼

ממליחים ומפלפלים את ראשי הפטריות ממלאים אותם במלית ומגישים

לשיתוף: