חג שמח:)
ט"ו בשבט, חג של חגיגה, מים, שמיים, אדמה, עצים ופרחים, כולם בחגיגה.
אנחנו בימינו, יודעים לקחת את החגיגה למקום לא מאוזן ולחוג סביב מעגל החולי, העייפות דיאטות מיותרות…
חשוב לדעת איך, מתי, באיזו צורת עיבוד ושילובים משתמשים במזונות מזינים וטובים לנו מבלי להפוך אותם למזיקים ופוגעים בנו. כך מרוויחים את החגיגה!!!
הסלט שנכון לטו בשבט ומשלב בתוכו פירות, אגוזים וגרעינים, חשוב שישלב בתוכו רק עלים ירוקים מכל הסוגים או נבטים.
לא נכון תזונתית לשלב בתוכו ירקות אחרים.
כן חשוב שברוטב לא יהיה סוכר/ סילאן / דבש.. כדי לחסוך סוכר מיותר ופוגע.
סלט שכזה הינו ארוחה בפני עצמה. בכדי להפיק תועלת בריאותית וכדי לא להפוך את הסלט ל"משמין", לא נכון לשלבו בתוך ארוחה עם חלבון נוסף או פחמימה, כמו למשל עוף/ דג/ בשר/ דגנים/ קטניות.
המרכיבים לסלט שבתמונה:
כוסברה, בצל ירוק, עלי תרד טורקי טריים, נבטי חמניות, גרעיני דלעת, אגוזי מלך , חמוציות ללא תוספת סוכר, משמשים מיובשים אורגניים.
רוטב: שמן זית, לימון, חרדל דיז'ון.
לבריאות:)