טחינה משומשום עשירה בסידן, ברזל…אך גם בשומן, מתכון נפלא זה עם הסלק (טרי ללא קליפתו),
מאפשר לקבל מאותה כמות טחינה פחות שומן ויותר ויטמינים, פיטוכימיקלים חיוניים כמו הבטנין
בעל השפעה אנטי דלקתית מינרלים חיונייים מהסלק. המטרה לצופף תזונתית באותה כמות במינרלים וויטמינים.
נפלא לשלב עם ירקות על תחתית חומוס (מתכון "תחתיות חומוס" קיים בטיפים ומתכונים)
טחינה סלק
10-12 מנות
אופן ההכנה
|
החומרים
|
מערבבים בבלנדר את כל המצרכים ביחד מלבד הטחינה.
|
2 סלקים או ארבעה בינוניים 2 כפות שמן זית 6 שיני שום 1/2 כוס לימון קמצוץ שחור אדום חריף 11/2 כפית מלח אטלנטי
|
☼ֹ————————————————————————☼
מוסיפים את הטחינה ומערבלים עד שמתקבלת מחית חלקה.
|
11/4 כוס טחינה
|
לשיתוף: