עוגת חיים, מתכון שהתהווה בזכות חיים, אשר הקשיב לאשתו שלמדה בקורס "תודעה מזינה" על דגן הדוחן, ונזכר במטעמים מילדותו בבית הוריו, ואפילו בעוגה מדוחן, כששלח לי את העוגה שהכין וטעמתי, וואו, התמוגגתי מטעמה המיוחד , ומסתבר שאחד ממרכיבי העוגה הוא השומר, אני שבכלל לא מחבבת את טעמו של השומר, הייתי חייבת לנסות, ויצרתי מתכון לעוגה ושמה בישראל ובעולם "עוגת חיים".
העוגה ללא גלוטן, סופר פשוטה להכנה וטעימה:)
בהגדרה ע"פ שיטת "תודעה מזינה" (הסבר על גם על ההגדרות בספר "לא משמינים מאוכל"), בהחלט מוגדרת: כ"מתוק פחות מזיק"
מרכיבים:
כוס ורבע דגן הדוחן (הדגן השלם לא הקמח) לאחר השרייה במים כ-4 שעות
שורש שומר קטן או חצי בינוני (רק הבצל עצמו ללא החלק של הגבעול)
2 תפוזים סחוטים למיץ
3 בננות
3 כפות שמן קוקוס
1/2 כוס סירופ מייפל טהור
50 גר שבבי קוקוס
4 ביצים
שקית אבקת אפיה
אופן ההכנה:
בבלנדר או בקוצץ ירקות חשמלי
לשלב את המרכיבים ע"פ הסדר שמופיעים, מומלץ לאחר כל הוספת מרכיב לטחון ביחד
לשמן 2 תבניות של אינגליש קייק ולמלא בהן את הבלילה,
מעל ניתן לפזר מעט קינמון
לאפות כ40 דק בחום של 180 מעלות
מומלץ לבדוק עם קיסם במרכז העוגה לפני סיום האפיה כדי לבדוק את מידת הרטיבות של העוגה
ניתן להכין את העוגה ללא בלנדר עם קמח דוחן וכפית שומר כתבלין טחון*
באם קיים הרגל למתיקות גבוהה מומלץ להוסיף עוד מייפל לבלילה*
*ידע ומודעות יוצרים אינסוף מתכונים, אך מתכונים אינם יודעים ליצור בריאות או ידע ומודעות
לכן ממליצה לקרוא את הספר "לא משימינים מאוכל" ותגלו את החיבור המופלא של המזון עם הגוף והנפש
פירוט על דגן הדוחן תוכלו למצור בספר, בפרק "חגיגה בגורן"
לחיי החיוניות:)