קרקרים מדויקים תזונתית, ללא גלוטן, טבעוניים.
למה הכוונה מדויקים תזונתית?
טעות מאוד שכיחה היום, היא שילוב של גרעינים כמו פשתן, צ'יה, אגוזי מלך ועוד, בתוך מתכונים שעוברים חימום לדוגמא אפיה/ בישול.
הטעות הזו הופכת את הגרעינים מיתרון של ערך תזונתי מזין ביותר למזיק!
חומצות שומן חיוניות כמו אומגה 3, מתחמצנות בחום ובצורה זו אף גורמות לנזק ומקשות על תפקוד הגוף.
לכן חשוב ביותר לשים לב, במתכונים שעוברים חימום לא לצרף ממשפחת הגרעינים, במיוחד לא כאלו שיש בהם חומצת שומן חיוניץ- אמגה 3.
קרקרים אלו נראים פחות "צבעוניים" כי אינם מכילים גרעינים, אך מדוייקים תזונתית ואף מכילים חלבון מלא , הדגן הדומיננטי מהן הן עשויות, היא הכוסמת (ירוקה- אורגנית), שאינה מכילה גלוטן ונפלאה גם למערכת העיכול.
ואחרי הקדמה קרקרית שכזו, מזכירה שהערך התזונתי והתועלת מגיעה במיוחד ממה שאנחנו בוחרים לשים מעל הקרקר.
ממרח מזין/ חומוס/ טחינה/ אבוקדו….+ ירקות, נבטים
לחיי החיוניות:)
☼ֹ————————————————————————☼ |
קרקרים כוסמת ללא גלוטן
אופן ההכנה | חומרים |
להשרות לילה/ 6 שעות בתוך מים | 500 גר כוסמת אורגנית |
☼ֹ————————————————————————☼
לטחון הכל בבלנדר | הכוסמת לאחר ההשריה 5 כפות טחינה גולמית 6 שיני שום זעתר לפי הטעם (מומלץ כמות נדיבה מאוד) 1 כף מלח ים אטלנטי/ ההימליה 2 כוסות מים |
☼ֹ————————————————————————☼
את התערובת "לשפוך" על הנייר אפיה שבתבנית, לשטח לעובי דק של כ-2 מלימטר | 2 -3 תבניות של תנור עם נייר אפיה מעל |
☼ֹ————————————————————————☼
לאפות בחום של 180 מעלות |