יתרונות בריאותיים – תחתיות חומוס חיוניות
לחומוס, ממשפחת הקטניות, יתרונות תזונתיים רבים.
חומוס מצויין לאיזון סוכר כחלק מתפריט מותאם,
יש בו נוטריינטים ששותפים ביצירת סרטונין (השפעה על מצב רוח יציב וטוב, ריכוז)
ושומרים על בריאות הלב.
התחתיות חומוס, מתכון "גאוני" כך אני קוראת לו:)
שהכנתי כחלק מהחזון להנגשת הבריאות והעלאת איכות החיים.
חשוב לציין שלגישתי ללא ידע נכון שנלמד בקורסים שום מתכון לא יעשה את התהליך הרצוי.
תחתיות החומוס, חלק מתפריט נכון, מורידות חשק לאכילת מתוק ולחם.
מומלץ למרוח על התחתיות חומוס ממרח מזין או לשים אותם בצלחת ומעליהם תבשיל ירקות, נבטים וירקות חיים ולקבל ארוחה מזינה.
תחתיות החומוס- ללא גלוטן, טבעוניות, כשרות.
מתכון לתחתיות חומוס
מצרכים:
1/2 קילו חומוס מושרה כ-18-24 שעות (לא מבושל)
צרור גדול של פטרוזיליה
2 בצלים לבנים/סגולים
4 שיני שום טרי
קישוא (אפשר 2)
כ-3 כפות שמן זית (אם יש צורך יש להוסיף עוד)
כף חרדל דיז'ון (לא חובה)
מעט מים אם יש צורך – להפעלת המעבד מזון
כמון (כמות נדיבה), מלח ים אטלנטי, פלפל לפי הטעם.
אופן הכנה:
לטחון הכל במעבד מזון
לפרוס נייר אפייה על תבניות
וליצור עם רינג עגול תחתיות מהתערובת
או לחילופין להשטיח את התערובת על ניירות האפיה בתבניות ובאמצע האפייה ליצור סימני חיתוך למרובעים.
לאפות כחצי שעה בתנור חום בינוני.
לשמור במקפיא. מומלץ לחמם בטוסטר לפני ההגשה את הכמות הרצויה.
בהגשה:
מומלץ לצד ירקות מבושלים ומעל- מטבל ירוק/ טחינה קישוא/ טחינה חציל/ אבוקדו וסלט חי עם נבטים מעל.
לבריאות:)
כל הזכויות שמורות ©